donderdag 22 januari 2015

22 januari: Vrije dag

Hebben we gisteren het licht gezien?
Ja en nee:
We zaten nog maar net aan tafel toen via de app de melding kwam dat er in Lapland noorderlicht met kleuren te zien was.
Niettegenstaande er bewolking was, zijn we niet langer dan nodig aan tafel gebleven. Vlug naar de kamer om ons warm aan te kleden, en op naar het meer.
Vrijwel onmiddellijk was achter het dunne wolkendek te zien hoe het licht bewoog. Zonder deze wolken zouden we getuige zijn geweest van een spektakel,  dat waarschijnlijk indrukwekkender was dan zondag. Maar de wolken waren er nu eenmaal en ze wisten van geen wijken. Heel de dag blauwe hemel gehad en net nu zit het potdicht. 
Je moet echt 2 maal geluk hebben hier: ten eerste moet het licht optreden en ten tweede moet het ook nog eens helder zijn. Eergisteren was het helder maar ontbrak het licht, gisteren was het net omgekeerd. Laat ons hopen dat het morgen wel prijs is.
Ondertussen worden mijn foto's van zondag met de dag meer waard :)

Vandaag een half uurtje langer kunnen slapen want er staan geen aktiviteiten op het programma. Wanneer we buiten komen blijkt het weer helemaal opgeklaard te zijn.

Elke dag kan tussen 11 en 11:30 uur een hond worden afgehaald om mee te wandelen.  Zou, want wanneer we om 10:50 aan de kennel zijn, is weer niemand aanwezig om de honden 'uit te delen'. Dan maar wat foto's gemaakt van de achtergebleven huskies  (de grootste groep is weg op sledetocht) en daarna een eind gewandeld en genoten van de absolute rust die hier heerst. En een hoop foto's van het feeërieke landschap gemaakt. 

Niettegenstaande het al 12 uur is, staat de zon nog steeds laag boven de horizon en boven het meer hangt een heel dun laagje mist. Je moet het gezien hebben om het je te kunnen voorstellen.

Na de lunch is het tijd om nog eens de sportieveling uit te hangen en dus huren we ons langlauflatten.
Samen met Mieke -  één van de andere gasten - lopen we het parcours van eergisteren (4 km) nog eens af, maar nu in omgekeerde richting. Kwestie van de omgeving eens van de andere kant te zien. Het is ondertussen zwaar bewolkt met af en toe een verdwaalde sneeuwvlok. 

Bij terugkomst om 15:30 is het dunne mistlaagje boven het meer veranderd in een dikke muur van mist en ziet het er naar uit dat we het noorderlicht weer op onze buik mogen schrijven :(

De rest van de avond verloopt bijna routinematig: Sauna, eten, warm aankleden en op noorderlichtjacht. Of dit laatste ook iets heeft opgeleverd lezen jullie morgen.




1 opmerking:

  1. Tussen 11 - 11.30 Jacky dus NIET om 10:50 ;) Wel jammer, was er om 11:15 nog steeds niemand dan?

    BeantwoordenVerwijderen